برای موفقیت در دنیای کسب و کار آنلاین همیشه باید اطلاعات مان را به روز نگه داریم. همانطور که می دانید یکی از موارد مهمی که هر وبمستری برای موفقیت باید بر آن تسلط داشته باشد بحث سئو و رتبه گرفتن در نتایج جستجوی گوگل و آشنایی با الگوریتم پنگوئن می باشد. بنابراین در سایت مان باید تمام استانداردهای موتور جستجوی گوگل و سئو سایت رعایت شود.
یکی از فاکتورهای مهم گوگل الگوریتم های این سایت می باشد که برای سنجش سایتها به کار گرفته می شود که از معروف ترین آنها الگوریتم پنگوئن می باشد. عملکرد این الگوریتم شناسایی وب سایت های اسپم و بی کیفیت می باشد.
در این پست قصد داریم در مورد الگوریتم پنگوئن توضیح دهیم. اگر شما یک وبمستر هستید و یا صاحب کسب و کار اینترنتی می باشید به شما توصیه می کنم این مقاله را تا انتها بخوانید با خواندن این مقاله از سایت راهین وب شما می توانید حرفه ای تر در خصوص سئوی سایتتان اقدام کنید.
الگوریتم پنگوئن چیست؟ به چه دلیل طراحی شد؟
از آنجایی که بسیاری از سایتها برای رسیدن به رتبه های اول گوگل صبور نیستند و می خواهند به هر قیمتی سریع به نتیجه برسند، از روشهای نادرست فعالیتهای سئوی سایت را پیاده سازی می کنند که این روشها به سئوی سیاه معروف می باشد. موتور جستجوی گوگل برای شناسایی چنین سایتهایی الگوریتم پنگوئن را طراحی کرده است.
الگوریتم پنگوئن با استفاده از برنامه دقیق و حرفه ای که برای آن طراحی شده می تواند به راحتی سایتهایی که بک لینک های زیاد می خرند و یا از کلمات کلیدی در حدی استفاده می کنند که کیفیت محتوای خود را از بین می برند شناسایی کرده و آنها را جریمه کند.
کار این الگوریتم تنها جریمه کردن سایتهایی که از طریق سئوی سیاه می خواهند به رتبه های اول گوگل برسند نیست. الگوریتم پنگوئن سایتهایی قوانین سئو را به درستی در سایت رعایت می کنند و حرفه ای هستند را شناسایی کرده و راه را برای رسیدن به رتبه های اول راحت تر می کند.
الگوریتم پنگوئن در واقع نسخه به روز شده الگوریتم پاندا می باشد که بسیاری از ایرادهای آن برطرف شده است.
چرا گوگل تصمیم به ساختن الگوریتم پنگوئن گرفت؟
اصلی ترین دلیل برای ساختن الگوریتم پنگوئن، سوء استفاده سایتها از نحوه صحیح پیاده سازی قوانین سئو می باشد.هدف اصلی موتورهای جستجو از جمله گوگل هدایت کاربران به سایتهای باکیفیت می باشد که گوگل قبلاً برای شناسایی سایتهای باکیفیت تعداد کلمات کلیدی موجود در صفحه را ملاک عمل قرار می داد و سایتهایی که از کلمات کلیدی بیشتر استفاده می کردند را در نتایج بالای جستجو نمایش می داد.
اما پس از شناسایی این روش به شکل ناصحیح مورد استفاده قرار گرفت. بسیاری از سایتها برای رسیدن به رتبه های بالاتر در گوگل بدون توجه به کیفیت محتوایی که تولید می کنند به تعداد بسیار زیاد از کلمات کلیدی در محتوای شان استفاده کردند. برای برطرف کردن این مسئله بسیاری از کارشناسان گوگل روش دیگری را برای رتبه بندی ابداع کردند.
گوگل تصمیم گرفت برای رتبه بندی سایتها تعداد بک لینک های دریافتی هر سایت را ملاک عمل قرار دهد. به این معنی که چقدر تعداد بک لینک های باکیفیت هر سایت از منابع معتبر بیشتر باشد اعتبار سایت بالاتر رفته و در نتایج جستجوی گوگل در جایگاه بهتری قرار می گیرد. متأسفانه هکرها دست از اقدام مخرب نکشیدند و روشهایی برای دور زدن این سیستم را نیز پیدا کرند.
این بار گوگل برای شناسایی سایتهای باکیفیت و اعتباردهی دقیق به آنها الگوریتم پنگوئن را معرفی کرد. گوگل توسط الگوریتم پنگوئن توانست سایتهای با کیفیت را از سایتهای اسپم متمایز کند و با اعتبار سنجی صحیح سایتها را در نتایج جستجو نمایش دهد.
تغییرات الگوریتم پنگوئن از اولین نسخه تاکنون
گوگل برای اولین بار الگوریتم پنگوئن را در سال ۲۰۱۲ مورد استفاده قرار داد در ابتدای فعالیت، این الگوریتم تنها می توانست ۳ درصد از نتایج گوگل را بررسی کند و بعدها با استفاده گسترده از این الگوریتم و ورود آن به اینترنت کارشناسان متوجه قدرت بالقوه این الگوریتم شدند و در سدد برآمدند تا کیفیت و کارایی آن را ارتقاء دهند.
در روز ۲۶ مارس از اولین سال به کارگیری الگوریتم پنگوئن به نسخه ۱/۱ ارتقاء پیدا کرد که حاصل تغییرات آن افزایش دامنه تأثیرات این الگوریتم و به روز رسانی اطلاعات مورد استفاده آن بود. ولی هسته اصلی آن هیچ تغییری نکرد و الگوریتم پنگوئن تنها سایتهای انگلیسی زبان را تحت تأثیر قرار می داد.
به روزرسانی الگوریتم
در به روز رسانی نسخه بعدی الگوریتم پنگوئن، نواقص آن تا حدودی برطرف شد. این به روز رسانی که در تاریخ ۵ اکتبر ۲۰۱۲ انجام شد دامنه فعالیتش را گسترده تر کرد و تمام سایتهای غیر انگلیسی زبان را نیز تحت تأثیر قرار داد.
به روزرسانی نسخه بعدی الگوریتم پنگوئن که با شماره ۰/۲ نمایش داده می شد در تاریخ ۲۲ می سال ۲۰۱۳ انجام شد. در این به روز رسانی که بسیار گسترده تر بود هسته اصلی آن تغییرات اساسی کرد و بسیاری از نواقص آن برطرف شد. حالا الگوریتم پنگوئن این قدرت را داشت که برخلاف نحوه بررسی قبلی که فقط صفحه اصلی سایت را کنترل می کرد، در این بروزرسانی بتواند تمامی صفحات یک سایت را مورد بررسی قرار دهد.
نسخه بعدی الگوریتم پنگوئن با شماره ۱/۲ که در تاریخ ۲ اکتبر ۲۰۱۳ مورد استفاده قرارگرفت بر تشخیص سایتهای باکیفیت و اسپم با سرعت عمل بالا تمرکز داشت.
در نسخه بعدی الگوریتم پنگوئن تغییراتی در بانک اطلاعاتی اش بوجود آورد. این بروز رسانی در تاریخ ۱۴ اکتبر ۲۰۱۴ و با شماره ۰/۳ ارائه شد.
جدیدترین نسخه به روزرسانی الگوریتم پنگوئن که با شماره ۴ ارائه شده تغییرات زیادی نسبت به نسخه های قبلی داشت. در این بروزرسانی این الگوریتم قادر شد با سرعت بسیار بالاتر وب سایت های مختلف را در تمامی زبان ها و موضوعات شناسایی کند.
الگوریتم پنگوئن ۴.۰ جدیدترین نسخه
این الگوریتم در آخرین نسخه بروز رسانی شده اش برای جلوگیری از دور زدن الگوریتم جزئیات زیادی راجع به آن در اختیار کاربران قرار نداده است . این بروزرسانی که در تاریخ ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۶ انجام گرفته است تمرکز اصلی اش بر یافتن سایتهای بی کیفیت و اسپم می باشد.
در این سری از بروزرسانی، گوگل از این الگوریتم به عنوان جزء اصلی از هسته الگوریتم جستجوی خود استفاده کرده است. و نحوه عملکرد آن به این صورت است که به جای جریمه کردن وب سایتهای اسپم آنها را بی اثر می کند.
با توجه به افزایش سرعت اثربخشی این الگوریتم در آخرین نسخه در صورتی که وب سایت شما جریمه شود نیازی نیست تا ماه ها فعالیت گسترده انجام دهید تا بتوانید در رتبه های بالا قرار گیرید. در صورتی که مشمول جریمه شوید با فعالیت صحیح می توانید سریع تر در رتبه های بالاتر نتایج جستجوی گوگل قرار بگیرید.
جریمه شدن توسط الگوریتم
در صورت جریمه شدن پس از رفع مشکل شما می بایست به گوگل درخواست می دادید تا شما را به رتبه قبلی که بالاتر بود برگرداند که این پروسه ما ها به طول می انجامید. ولی حالا الگوریتم پنگوئن سریعتر مشکل را بررسی کرده و در صورت رفع مشکل شما را به رتبه قبلی بر می گرداند.
یکی دیگر از ویژگی های خوب الگوریتم پنگوئن در آخرین بروز سانی جریمه هر صفحه به تنهایی می باشد. در نسخه های قدیمی تر اگر سایتی در یکی از صفحه هایش مشکلی داشت کل آن سایت را اسپم تشخیص می داد. ولی در آخرین نسخه این مشکل برطرف شده است و الگوریتم پنگوئن هر صفحه ای از سایت را که خطایی در آن ببیند جریمه می کند.
الگوریتم پنگوئن به عنوان قسمت اصلی موتور جستجوی گوگل می باشد. و علاوه بر اینکه کیفیت بالای سایتی را تشخیص می دهد رتبه آن را بالا برده و برعکس در صورتی که سایتی اسپم شناخته شود در کوتاه ترین زمان آن را جریمه می کند.
نحوه برسی الگوریتم پنگوئن به چه صورت است؟
پس از شناخت کلیاتی در مورد الگوریتم پنگوئن مانند نحوه پیدایش و چگونگی تکامل نسخه های مختلف آن حالا می خواهیم این موضوع را مورد بررس قرار دهیم که چه فاکتورهایی برای الگوریتم پنگوئن مهم است و چگونه سایتها را بررسی می کند.
محتوای کپی
یکی از موارد بسیار مهمی که الگوریتم پنگوئن به آن واکنش شدیدی نشان می دهد، کپی کردن محتوا از سایت های دیگر می باشد. این الگوریتم محتوای کپی شده از سایر سایتها را به راحتی شناسایی کرده و متناسب با خطای صورت گرفته سایت مربوطه مجازات می کند. بنابراین در حوزه ای که فعالیت می کنید همیشه محتوای منحصر به فرد تولید کنید و پس از انتشار آن در سایت تان برای اثبات اینکه تولید کننده این محتوا برای اولین بار شما هستید بلافاصله در شبکه های اجتماعی تان منتشر کرده و به گوگل پینگ بدهید.
محتوای جامع
نکته بسیار مهمی که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید این است که الگوریتم پنگوئن کاملاً هوشمند طراحی شده است. این الگوریتم تنها تمرکزش را بر موارد کمی نگذاشته و موارد کیفی برای اعتبار داده به یک سایت عاملی مهم برای این الگوریتم محسوب می شود. برای اینکه ما بتوانیم از لحاظ کیفی محتوای مان را در سطح قابل قبولی تولید کنیم باید به صورت جامع در مورد موضوع انتخابی محتوا تولید کنیم.
نحوه تشخیص کیفیت مطالب توسط الگوریتم پنگوئن
این الگوریتم که هوشمند طراحی شده از طریق تعداد ورودی کاربر و زمان ماندن کاربران در صفحه این موضوع را تشخیص می دهد. یعنی اگر کاربری در موتور جستجوی گوگل مطلبی را سرچ کند و از میان نتایج ۶ مورد را انتخاب کند و ببیند کاربر در مدت زمان کوتاهی از صفحات معرفی شده خارج می شود به این ترتیب تشخیص می دهد که محتوای آن صفحه از کیفیت مناسبی برخوردار نیست و کاربر نتوانسته به پاسخ سوال هایش برسد.
کلمات کلیدی
همانطور که می دانید انتخاب کلمات کلیدی برای هر محتوایی از اهمیت بالایی برخوردار است.
در گذشته ملاک موتور جستجوی گوگل برای تشخیص معتبر بودن سایت و یا یک صفحه تعداد کلمات کلیدی بکار رفته در آن صفحه بود. ولی پس از طراحی الگوریتم پنگوئن و تکامل آن در نسخه های بعدی ملاک گوگل برای تشخیص سایتهای معتبر تغییر کرد و با تعیین تعداد مشخصی کلمات کلیدی به ازای کل تعداد کلمات در هر مطلب قاعده مشخصی برای استفاده از تعداد کلمات کلیدی در صفحه تعیین کرد.
بک لینک گرفتن اسپم
تعداد بک لینک های هر سایت به عنوان عامل مهمی در تشخصی معتبر بودن سایت می باشد. بک لینک گرفتن یک سایت به معنای قرار گرفتن لینک مطالب سایت شما در سایتهای دیگر که هرچقدر اعتبار منابع لینک دهی شما بالاتر باشد. گوگل اعتبار بیشتری به سایت شما می دهد. حالا اگر به صورت غیر طبیعی در مدت زمان کوتاهی بک لینک های سایت خود افزایش پیدا کند الگوریتم پنگوئن تشخیص داده و شما را جریمه می کند.
تکرار زیاد کلمات کلیدی در تگ ها
تگ ها در قسمت زیرعنوان های استفاده شده در متن اعمال می شود و به این ترتیب میزان اهمیت آن ها در محتوا تعیین می گردد. چنانچه از کلمات کلیدی در تمام تگ ها از h1 تا h6 به کار رود الگوریتم پنگوئن سایت را جریمه می کند.
چند نکته برای جلوگیری از جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن
- تولید محتوای جامع
- کپی نکنید
- تولید محتوا بدون غلط املایی
- استفاده استاندارد از لینک ها در هدر و فوتر سایت
- در استفاده از تگ ها دقت کافی به خرج دهید.
- توجه به چگالی و نحوه استفاده از کلمات کلیدی
- بک لینک نگرفتن از سایتهای بی کیفیت
- شخصی سازی نام تصاویر و فایلها
- ساخت بک لینک در سایتهای با اعتبار بالا و مرتبط با حوزه کاری تان
- عدم استفاده از لینک های تصادفی یا رندوم
چگونه جریمه شدن سایت را توسط الگوریتم پنگوئن متوجه شویم؟
خارج شدن یک یا چند صفحه از سایت شما از ایندکس گوگل می تواند به معنای جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن باشد.
از طریق بخش سرچ کنسول گوگل می توانید این موضوع را بررسی کنید. به این ترتیب که چنانچه سایت شما حذف یا پنالتی شده باشد در این بخش با یک پیام از طرف گوگل مواجه می شوید.
بهترین راه برای تشخیص جریمه شدن سایت مقایسه ترافیک سایت در بازه های زمانی مختلف می باشد. در صورتی که ورودی سایت شما از طریق یک کله کلیدی افت زیادی داشته باش. می توان احتمال جریمه شدن سایت را داد.
اقدامات لازم بعد از جریمه شدن توسط گوگل
وقتی سایت شما توسط گوگل جریمه می شود به معنای از دست داده اعتماد گوگل به سایت شما است. در چنین شرایطی شما باید تمام تلاش خود را برای جلب اعتماد مجدد گوگل بکار گیرید. می بایست بر روی اصلاح تمام مواردی که بابت آن سایت شما خاطی شناخته شده و جریمه شده اید تمرکز کنید.
- بازنویسی محتوا با رعایت اصول سئو
- حذف لینک ها غیرطبیعی
- حذف لینک های Side Wide و لینک های خارج از کنترل
- درخواست تجدید نظر سایت با کمک ابزار وب مستر
- گزارش گیری لینک های نامناسب از پنل وب مستر
همانطور که قبل هم گفتیم در نسخه های به روز رسانی شده الگوریتم پنگوئن اصلاحاتی انجام شده که در صورت برطرف کردن ایراد سایت های خاطی جریمه سایت حذف شده و سایت مجدد به جایگاه قبلی خود در نتایج جستجوی گوگل بر می گردد. بنابراین نگران نباشید و صبور باشید.
منبع : راهین وب
نویسنده : علیرضا عزیزی